Kulturmånaden blir ett kulturår

0

I år blir det ingen särskild kulturmånad i Lundby i september. Istället blir det massor med kultur under hela året.
– Om sex år är det dags, då firar Göteborg 400‐årsjubileum. Men vägen fram till 2021 är precis lika viktig som själva jubileumsåret och i år ligger fokus på kulturen, säger Barbara Ekström, kulturstrateg på stadsdelsförvaltningen Lundby.

Varje år fram till stans stora jubileum kommer att ha ett särskilt fokus för att sätta ljus på det som redan görs och kraftsamla för att tillsammans göra Göteborg till en ännu bättre stad. Och under 2016 är det alltså kulturen som lyfts fram extra mycket.
Redan under Kulturnatta, som flyttades till januari, invigdes Kulturåret 2016 på 10 platser runt om i Göteborg, en i varje stadsdel.
400-årsjubileet är något som berör hela Göteborg och alla stadsdelar är med och lyfter kulturen extra i sin del av staden. Detta kommer bland annat att göras genom den gemensamma satsningen Artscape som blir en gatukonstutställning i varje hörn av Göteborg.
Det kulturliv som finns i dag kommer att lyftas och synliggöras extra genom en förstärkning av evenemangskalendern på goteborg.com. Kulturlivet möts i ett efterlängtat nätverk som blir en samlingsplats för utövare från alla olika konstformer.
– Förhoppningen är att fler får ta del av mer kultur och att frågan om vad vi vill med konsten och kulturen i vår stad idag och imorgon kan lyftas fram. Allt som sätts igång under 2016 ska växa över tid för att göra avtryck för framtiden. Vi börjar nu med utgångspunkt från det rika kulturliv som redan finns i Göteborg, säger Barbara Ekström.

Följ framväxten av fokusåret genom att titta in på #merkulturtillfler #goteborg2021 och följa Göteborg 2021 i sociala medier.

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.