Ljusdesign lyser upp Ättestupan

0

Ättestupan kommer att få en ljussättning på temat vatten. Tanken är att synliggöra Ättestupan och att det ska bli mer attraktivt att besöka och promenera i området nedanför Ättestupan.

FCH arbetar nu på en idé om hur Ättestupa ska belysas tillsammans med bland annat Kajsa Sperling, arkitekt och ljusdesigner på White. Hon har under många år arbetat med belysning i offentliga miljöer och har uppdrag i hela Sverige med fokus att öka trygghet och samtidigt minska energiförbrukningen.

– Vi vill synliggöra Hisingen från stan och göra Ättestupan till en målpunkt så att man vill åka dit och titta. Det blir också ett sätt att koppla ihop centrala Hisingen med innerstaden.

Kajsa vill också att de som bor i närområdet ska tycka att det är trevligt att ta en kvällspromenad längs Ättestupans fot.

– Många har säkert varit uppe på Ramberget för att titta på utsikten med det är också väldigt vackert och dramatiskt att gå nedanför. Det vill vi förstärka med belysningen. Det är också ett område som är ganska obefolkat på kvällen och vi tror att många kommer att sätta ett stort värde på att platsen blir mer trygg att vistas på.

I första skedet blir det en temporär ljussättning som placerar på marken och lyser upp Ättestupan underifrån.

– Sedan vill vi veta vad folk tycker och kommer att samla in synpunkter på olika sätt innan FCH jobbar vidare med en eventuell permanent lösning.

Enligt planeringen kommer Ättestupan att tändas upp i slutet av november i samband med att julstaden Göteborg tänds.

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.