Lundbydagen bjöd på något för alla!

0

Traditionsenligt var det dags för stadsdelens och föreningarnas egen dag i början av hösten! Den 15 september ägde årets Lundbydag rum och trots att vädret stundtals inte var det bästa blev det en dag fylld av upplevelser och aktiviteter på Kvilletorget.

 – Lundbydagen har arrangerats i många år och är en av höjdpunkterna under hösten, säger Peter Karlsson, utvecklingsledare för förenings- och civilsamhälle på Lundby stadsdelsförvaltning.

Tillsammans med kollegan Sven Törnell, kulturproducent, och övriga arrangörer FCH och Frälsningsarmén har han lagt ner mycket jobb för att Lundbydagen ska bli en trevlig upplevelse.

– Det är kul att så många kom till torget och ville fira stadsdelens dag, inte ens ett kraftigt regnoväder i början av dagen och kraftig blåst avskräckte folk, konstaterar Peter Karlsson.

För andra året arrangeras Lundbydagen på Kvilletorget, något som uppskattades av många av besökarna 2018.

– Det känns som en naturlig plats där alla träffas, och för oss är det värdefull med alla möten med både boende och föreningar i stadsdelen.

Precis som tidigare år bjöds det på ett späckat program med musik från scenen, loppis, mat i olika former, barnteater och filmvisning på biograf Gnistan.

– En nyhet i år var käpphästhoppning, en aktivitet som blivit allt populärare. Dessutom uppmärksammades Lundby IF på scenen med anledning av att de i år firar 100-årsjubileum, berättar Peter Karlsson.

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.