Femårsjubileum för julspårvagnen

0

Den 15-23 december kan du åka julspårvagn gratis mellan Eketrägatan och Drottningtorget. Det är en av de gamla veteranspårvagnarna som julpyntats och bjuder på en trivsam tur med glögg och pepparkakor under färden.

För femte året i rad går det traditionsenligt gratis julspårvagn mellan Eketrägatan och Centralstationen/Drottningtorget.

– När vi började för fem år sedan provade vi både med att köra en öppen veteranspårvagn i anslutning till midsommar och en annan typ av spårvagn inför julen. Efter två år bestämde vi oss för att satsa enbart på julspårvagnen och även dekorera den lite mer, säger Björn Gårdbäck centrumutvecklare på Wieselgrensplatsen.

Ombord på julspårvagnen möts du av härlig trivsel, och det bjuds på kaffe, glögg, pepparkakor samt lussekatter Du kan också träffa Julkockar som ger dig tips och råd om hur du lyckas med julmaten och bjuder på smakprov. Det är Köksmästaren Joachim Johansson från SDF Lundby skolrestaurang Matlandet som delar med sig av sina bästa recept på julmat.

Dessutom kan du sjunga dig i julstämning under resans gång och humöret på resenärerna ombord brukar vara på topp.

– Med julspårvagnen vill vi också uppmärksamma evenemangsstråket på Hisingen från Frihamnen till Eketrägatan, säger Björn Gårdbäck.

Jan Bragdell på Spårvagnssällskapet Ringlinjen har varit med från början och varit engagerad i alla förberedelser kring julspårvagnen.

– Jag har varit med i Spårvagnssällskapet Ringlinjen sedan 1984 och arbetat ideellt med verksamheten sedan 2003. Spårvagnen vi kör med på Hisingen är av modellen M23 från 1953 som gick i trafik fram till början av 1970-talet. Nu har det blivit så populärt att åka med julspårvagnen att vi även kopplat på en ”limpa” som man säger på göteborgska om släpvagnen, säger Jan Bragdell.

Spårvagnen är dekorerad med en grön ljusslinga utvändigt och röd invändigt.

 

Erica Holm

 

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.