Segling och livemusik på Eriksberg

0

Under helgen 26-27 september klockan 11-15 är det åter igen dags för Kulturbåtfestival på Eriksberg med öppna skepp för allmänheten. Du kan också prova på segling i Frihamnen.

Förra året startade Göteborgs Kungliga Segelsällskap, GKSS seglarskola i Frihamnen tillsammans med föreningen Passalen. Seglingen blev en stor succé som fortsätter även år. I Jubileumsparken har man öppnat ett vattencenter med syftet att bidra till ett mer tillgängligt och öppet Göteborg. Här kan alla prova på segling, stora som små och oavsett fysiska behov. Båtarna som används är Accessjollar som gör seglingen lättillgänglig för alla. Under förra årets säsong från maj till oktober hann nästan 4 000 personer att prova på segling. Alla kan segla har öppet till andra veckan i oktober och är gratis. Under helgen kan du också lyssna på livemusik framför av det populära danska bandet ”Sussi og Leo”.

Dessutom är det Lundbydagen på söndag den 27 september med klassiskt firande på kajen, underhållning från scenen, fisketävling och marknad. Då presenteras också årets Lundbypristagare.

 

 

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.