Sista chansen att vara med på samtidsarkeologisk utgrävning på Centrala Hisingen

0

Har du drömt om att få vara med och gräva fram spännande fynd från förr? Nu har du chansen att få känna på hur det är att vara ”amatörarkeolog”!

Den här gången är det dags att titta närmare på Backaplan, vid grönytan i korsningen Färgfabriksgatan och Deltavägen. Utgrävningen sker på lördag 13 maj klockan 10.00 till 15.00.

 Alla intresserade är välkomna att delta i den arkeologiska undersökningen som genomförs för att vi ska få veta mer om delar av Centrala Hisingens historia och framtid.
– Genom att tillsammans gräva i platsens närliggande förflutna skapar och återskapar vi berättelser till nytta för området idag, säger Pernilla Hallberg, verksamhetsansvarig på Fastighetsägare Centrala Hisingen, FCH, som arrangerar undersökningen.
– Under guidning av arkeologerna Andreas Antelid och Benjamin Grahn samtalar vi om lokal historia och skapar berättelser utifrån våra minnen och fynden vi hittar.

Så dra på dig arbetsbyxorna och var med och gräv fram intressanta fynd, dela med dig av dina minnen från svunna tider över en kopp kaffe, eller titta bara förbi på en fika!

Alla är välkomna, både unga och gamla!

Mer information får du av Pernilla Hallberg, FCH, 0706-02 02 02, pernilla.hallberg@fch.se

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.