Stort intresse för första samtidsarkeologiska undersökningen

0

I slutet av oktober var allmänheten och boende inbjudna att delta i en samtidsarkeologisk undersökning på Centrala Hisingen. Platsen var Lilla parken i Långängen och syftet med utgrävningarna var att få en bild av hur livet såg ut på 1940- och 50-talen.

Hallå där, Pernilla Hallgren, verksamhetschef på Fastighetsägare Centrala Hisingen, FCH, som arrangerade det hela – hur gick det, var det många som ville vara med och leta arkeologiska fynd?
– Det gick jättebra och var väldigt kul! Ett hundratal personer var där och deltog på olika sätt, många var med och grävde, de flesta av dem barn. Och många som var där berättade för arkeologerna om forna tider och om minnen från platsen.

Gjordes det några särskilda fynd?
– Magnus, en liten kille, grävde fram en tioöring från 1989 och blev jättestolt över det! Däremot kunde vi inte hitta en dricksvattenfontän som enligt ritningar skulle funnits på platsen, förmodligen blev den aldrig byggd.

 Något annat?
– Det främsta fyndet var att det var så lite fynd, vilket gör att vi tror att det förmodligen aldrig varit så mycket aktivitet i parken. Det stärktes också av att många av dem som var där berättade att Lilla park inte har fungerat som en park i egentlig mening.

Blir det fler samtidsarkeologiska utgrävningar?
– Ja, vi tänker oss att det blir fler under 2017. Vi tar gärna emot tips om intressanta samtidshistoriska platser som boende på Centrala Hisingen skulle vilja veta mer om. Kontakta mig på pernilla.hallberg@fch.se med förslag så får vi se vilken plats det blir nästa gång.

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.