Vårfin Flunsåspark

0

I Flunsåsparken håller just nu en stor upprustning av folkparken på att ske. Tanken är att det ska vara färdigt tidigt nästa år. Förutom att vintervädret ställt till lite, har upprustningen gått väldigt smidigt. Men när de blir klara beror på hur vintern utvecklar sig. Måleriarbeten kräver plusgrader, liksom mycket av markarbetena. 

– Vi har ju absolut en väderlek som ställer till det en smula…men i princip ska vi nog hinna att bli klara före februaris slut, säger Heinz Pettersson, byggledare för upprustningen. 

Det är mycket som ska hända. Träläktaren ska rivas, och ersättas med en ny, likadan men med nytt trä. Betongfundamenten ska rätas upp och nytt grus läggas. Det gamla scengolvet är murket och kommer ersättas med ett nytt. 

– Väldigt mycket fräschare! lovar Heinz Pettersson att det blir.

Lilla paviljongen glöms inte heller bort. Den får nytt tak ny fasadfärg, och en del nytt trä istället för det som är angripet.  

I vissa delar är gångvägarna dåliga, och t ex vid paviljongen har gräsrötter trängt igenom asfalten som där kommer tas bort och istället blir det grus. Andra gångvägar som ska förbättras är den lilla smala gångvägen med små trappor vid sidan av parken, liksom gångvägen på andra sidan. 

– Det är väldigt välkommet att Park  och Naturförvaltningen gör den satsningen på att rusta upp delar av parken. Flunsåsparken betyder mycket för många människor och vi har fått mycket positiv respons från besökare som nyfiket undrar vad som händer i parken just nu, säger Tony Jenhed, Stadsområde välfärd och fritid, Socialförvaltningen Hisingen 

Flunsåsparken ingår numera under Socialförvaltningen Hisingen.  Tanken är att arrangemangen i den upprustade parken ska börja i slutet av maj om läget tillåter det.

– Vi ser framemot att åter igen öppna upp parken för publika arrangemang och att kunna erbjuda gratis underhållning för alla åldrar, säger Peter Karlsson, även han på Stadsområde välfärd och fritid, Socialförvaltningen Hisingen 

Upprustningen är ett samarbetsprojekt mellan Ponf och Socialförvaltningen Hisingen.

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.