Familjebostäder prisat för renovering

0

Grattis säger vi till Familjebostäder vars ombyggnadsprojekt av totalt 19 hus i  Långängen har uppmärksammats av SABO* och fått hedersomnämnande i deras tävling ”Årets bästa renoveringsprojekt 2017”.

Totalt har 501 av Familjebostäders lägenheter i Långängen rustats upp sedan 2012. Husen är byggda på femtiotalet och för hyresgästerna var det viktigt att behålla den tidstypiska karaktären. Familjebostäder lyssnade på de boende som deltog i utvecklingsarbetet med idéer, behov och kunskap kring såväl lägenheterna som för området i stort. 

Resultatet är ett nytt Långängen med modern komfort och standard – och med bevarad femtiotalskänsla. Ett resultat som fick hedersomnämnande av SABO med motiveringen: ”Projektet har, förutom valet av ny teknik och hållbarhetstanke, visat förmågan att använda såväl akademisk forskning som genomtänkt boendeanpassning. Företaget har genom moderna tekniska lösningar, trygga och vackra utemiljöer i sin helhet omvandlat området tydligt inspirerat av 50-talet för framtida boende.”

– Vi är väldigt glada att vi har blivit uppmärksammade för det här projektet som vi arbetat med under lång tid och känner oss väldigt nöjda och stolta över resultatet och dialogen med våra hyresgäster, säger Sara Hamon t f chef för fastighetsutveckling på Familjebostäder.

*SABO, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag, är bransch- och intresseorganisation för cirka 300 allmännyttiga bostadsföretag.

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.