Fixa både ryggen och hemmets feng shui

0

På Herkulesgatan 21 huserar Din Hälsa Center, som drivs av Van Hao Truong. Han använder sig av en kombination av massage och akupressur för att kurera stela nackar, trötta ryggar och ledbesvär.

Van Hao på Din Hälsa Center. Foto: Mats Ekendahl

– Vid akupressur stimuleras samma punkter som vid akupunktur, fast istället för nålar trycker jag med fingrarna eller knogarna. Det löser upp muskelknutor och ökar blodcirkulationen, säger Van Hao.

Han har bott i Sverige sedan tioårsåldern och är en positiv och glad person. Kanske för att han praktiserar den gamla österländska läran Feng Shui?

Om du själv vill skapa mer Feng Shui hemma går det att köpa saker för det ändamålet i Kinabutiken Eastern Harmony – vägg i vägg med Din Hälsa Center – som också drivs av Van Hao.

Där finns många annorlunda inredningsprylar, som vattenfontäner.

– I Feng Shui får energin inte bli stillastående. Om den har stannat av på en plats är det bra att placera en fontän där för att skapa rörelse, säger Van Hao.

Eastern Harmony har också en mängd friskvårds- och hälsokostprodukter. Och förstås teer samt kinesiska örter.

– Vi har kunskapen om, och kan traditionerna, kring dessa användbara saker som har funnits i över 5 000 år i Kina.

 

Andra verksamheter på Herkulesgatan

Jorgen-Gyllenglimma-1Som Herkules Zoo på nummer 34, specialiserad på akvaristik och en klassisk affär för akvariefantaster. Här finns fiskar för både söt- och saltvatten från jordens alla hörn – Malawi, Tanganyika och Sydamerika. Även vänner av hundar, katter och fåglar kan hitta det de behöver till sina älsklingar här.

Lite längre bort åt väster tornar Ättestupan upp sig över Herkulesgatan vid Rambergets sydöstra hörn. Legenderna säger att det var en avstjälpningsplats för gamla, där de kastades ut eller själva slängde sig ner mot sin död när de blivit oförmögna att försörja sig själva eller bidra till gårdsarbetet. Men myterna stämmer inte, forskare har aldrig kunnat verifiera att det gick till så här någonstans.

Herkulesparken är en lugnare plats för sinnet än den mentalt brutala Ättestupan. Den gröna oasen ligger där Hisingsgatan ansluter till Herkulesgatan, och har omdanats rejält på initiativ av FCH. Resultatet blev grillplats, utegym, bordtennisbord, pergola med sittplatser och bord till bänkarna. Dessutom är odlingsbäddarna uppfräschade, och belysningsmaster har monterats upp. Och allt detta kom till utan att parkens ursprungliga formspråk ändrades.

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.