Föreningarna städade bort skräpet

0

Söndag den 19 september var föreningar från vårt område ute och plockade skräp på gator och torg i Kville och Centrala Hisingen.

– Vi har våra lokaler här i området och vill bidra till ökad trygghet och en bra miljö. 

Vi fick ta hand om Ramberget, upp och ner, så det blev lite träning också, säger Fan Shaojie, från föreningen Shaolin Kulturcenter.

Fimpar, glasspapper och drickaburkar som hamnat utanför papperskorgen i stället för i den, är en allt för vanlig syn. Skräp på gator och torg ser inte bara tråkigt ut, det skapar otrygghet och är en fara för djur och natur. Lördag en 19 september var medlemmar från tre idrottsföreningar ute för att städa bort skräpet i Kville.

– Vi hittade mest skräp av papper, metall och plast. Men också lite roliga saker som en jättegammal coca-colaburk, en leksaksko som tappat ett ben och ett fint hårspänne. Det är vanligt att grilla uppe på berget och många är dåliga på att plocka med sig skräpet. Men nu är där fint, säger Fan Shaojie.

Shaolin Kulturcenter har varit med och plockat skräp förut och gör det gärna igen. Det är bra för gruppkänslan i klubben och ökar medvetenheten om miljöfrågor. Dessutom får föreningen 5000 kronor i föreningsbidrafför sin insats – ett välkommet bidrag till verksamhet.

– Vi behöver hjälpas åt. Tyvärr finns inte möjligheten för fastighetsägare och staden att hålla borta allt skräp hela tiden. Den här samverkan mellan idrottsföreningarna, Göteborgs stad och lokala fastighetsägare gör en jätteinsats, säger Pernilla Hallberg från Fastighetsägare Centrala Hisingen.

I Lundby stadsdel var det BK Häcken, Lundby basket och Shaolin Kulturcenter som deltog i föreningsstäddagen i samverkan med Fastighetsägare Centrala Hisingen samt park- och naturförvaltningen och trafikkontoret i Göteborg.

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.