Här finns Hisingens godaste semlor

0

Mohlins Konditori är ett bageri och konditori i Göteborg som grundades 1957 av bröderna Bengt och Lasse Mohlin. Här hittar du alltid nybakat bröd, bullar, tårtor och bakelser och allting bakas på plats med riktiga råvaror. Här finns också den semla som röstats fram som Hisingens godaste.

I dag är det Anders Mohlin som har tagit över verksamheten. Även om det är över 50 år sedan bageriet slog upp portarna så är det mycket som inte förändrats från brödernas tid på 1950-talet. Recepten som används för alla bröd och bakelser är alla antingen baserade på, eller fortfarande identiska med, de som användes under 1950-talet. Mohlins anser helt enkelt att det inte finns några genvägar till goda bakverk, det enda som spelar roll är att de bakas med omsorg och med riktiga råvaror.

Konditoriet har ett stort utbud av både stenugnsbröd, kaffebröd, kakor, tårtor och smörgåstårtor. Det finns även sortiment efter säsong – som till exempel nu när det är dags för semlor. Mohlins konditori står bakom den semla som utnämnts till Hisingens godaste. Förutom traditionella semlor har Mohlins även en chokladwienersemla.

Har du vägarna förbi så koppla av en stund med en kopp kaffe och någon godsak i Mohlins mysiga servering eller köp med dig något.

Länkar:
http://mohlinskonditori.se/
https://sv-se.facebook.com/pages/Mohlins-Konditori/147769065398528

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.