Kaféet som vill få dig att cykla

0

I början av mars öppnade ett nytt kafé på Väderkvarnsgatan 16 med möjligheter till mer än att bara fika.
– Jag har tänkt att kaféet ska bli en plattform där jag kan förverkliga flera olika idéer, säger Robin Olsson.

Robin Olsson tog över lokalerna på Väderkvarnsgatan tidigt i höstas och har sedan ägnat många timmar åt att fixa och renovera.

– Allt omgjort från grunden med nytt golv och tak. Det är helt nya ytskikt och vi har även fått dra om all el, så det har tagit längre tid än beräknat, men nu är vi äntligen klara.

Lokalerna har länge stått tomma men där har tidigare varit olika verksamheter som sybehörsbutik och pizzeria. Det nya kaféet som heter Llama Lloyd har ingen espressomaskin utan Robin serverar tre olika sorters bryggkaffe och huvudsakligen ekologisk vegetarisk eller vegansk mat.

– Det bor många veganer i området här så jag vet att det är efterfrågat. Istället för att ha ett vegetariskt alternativ så vänder jag på steken och har en kötträtt.

Miljötänket är viktigt för Robin och alla som cyklar till kaféet får rabatt. Han förespråkar även en kollaborativ konsumtion och vill till exempel få fler människor att använda bilpool istället för att ha en egen bil.

– Både staden och människorna mår bättre av att fler cyklar.

Första måndagen varje månad arrangerar Robin en ”slörull”. Då samlas ett gäng cyklister utanför kaféet klockan 18.45 och cyklar en runda i maklig takt. Alla som vill kan hänga på.

 

Läs mer: Så fick Väderkvarnsgatan sitt namn

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.