Kulturnatta och invigning av Kulturåret 2016

0

Kulturnatta firar i år 25-årsjubileum den 22-23 januari med nya och gamla arrangörer som står för de närmare 300 programpunkterna med konstnärligt och kulturellt innehåll.

I arbetet med Göteborgs 400-årsjubileum 2021 ligger fokus i år på kulturen. Tillsammans med alla stadsdelar bidrar Göteborg 2021 till programmet med invigningarna av Kulturåret 2016 som sker runt om i de olika stadsdelarna.
Lundbys invigning av kulturåret 2016 sker lördagen den 23 januari klockan 19.00-21.30 på Mötesplats Lundby, Blackevägen 1.
Kvällen inleds med konfettiregn och invigningstal av Jasha Marteleur, sektorchef Kultur och Fritid Lundby
Program:
19.15 The Burnstein Orchestra som är El Sistema Hammarkullens partyband deluxe. 18 svängiga ungdomar som aldrig förstått begreppet ”less is more”.
20.00 Tonsättare Fredrik Hagstedt presenterar ett specialkomponerat stycke för Lundby Kulturår. En performance med musik, poesi och improvisation framförd av Emma Augustsson, cellist och sångerska.
20.30 Kvällen avslutas med gruppen World Music Culture Club och Mama Gumbo som levererar sång och musik från när och fjärran.

Kulturnatta samordnas av Göteborgs Stads kulturförvaltning med stöd av Göteborg & Co. Allt innehåll står respektive kulturarrangör för.
Många programpunkter har fri entré men hos vissa krävs ett kulturnattakort som kostar 150 kronor och säljs hos de arrangörer som väljer denna entréavgift.
Vissa arrangörer har åldersgräns vilket i så fall står med i programmet.

Läs hela programmet på: www.kulturnatta.goteborg.se

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.