Kvilletorgets dag satsar på barnen

0

Lördagen den 30 september smäller det. Då är det dags igen för Kvilletorgets dag med uppträdanden och aktiviteter. Plus filmvisning på en nygammal bio.
– Vi vill erbjuda en trevlig mötesplats för dem som bor och arbetar i området, säger Sven Törnell, programansvarig.

Kvilletorgets dag är en av flera aktiviteter under året som ökar torgets dragningskraft. Och förra året blev Kvilletorgets dag en riktig fest med väldigt många besökare som mestadels kunde roa sig i härlig höstsol.
– Vi hoppas på bra väder och succé igen och att alla som kommer uppskattar allt kul som händer. I år fokuserar Kvilles egen dag som vanligt på barnen, säger Sven Törnell.

Programmet innehåller bland annat fartfylld underhållning av Allgot & Villgot på den uppbyggda scenen, ansiktsmålning, stafflimålning, och utställningar av lokala föreningar.
För boende i området finns loppisbord där de kan sälja saker. De som är intresserade av säljutrymme vid borden kontaktar Sven Törnell på 0728 56 71 40 – först till kvarn gäller. Eventuellt bjuds publiken även på uppträdande av en barnkör och ponnyridning.
– Det bli också filmvisning på nytt i Frälsningsarméns lokal i hörnet av torget där biografen Gnistan huserade för länge sedan. Och timmen innan filmen startar spelar Frälsningsarméns musiker utanför, säger Sven Törnell.

Dessutom sjunger dagens konferencier Hanna Boquist filmrelaterade låtar innan insläppet.

Var: Kvilletorget på centrala Hisingen.

När: Klockan 11­–15.

Arrangörer: Fastighetsägare Centrala Hisingen (FCH) och Kultur & Fritid, Lundby SDF.

 

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.