Sommarkul för unga på Centrala Hisingen

0

I sommar arrangerar Lundby massor av olika gratis sommarlovsaktiviteter. Bland annat kommer fritidsgården Chillzone att ha öppet hela sommaren och varje dag börjar med frukost klockan tio.

För tredje året kan Göteborgs stad erbjuda alla barn mellan 6-15 år gratis sommarlovsaktiviteter. Detta är tack vare Sommarlovssatsningen som är ett statligt bidrag till landets kommuner för att ordna gratis aktiviteter för barn och ungdomar under sommarlovet. Nytt för i år är att lovsatsningen gäller alla lov, alltså inte bara sommarlovet.
– I Lundby blir det en massa olika aktiviteter i sommar. Bland annat kommer Hisingens Kulturskola att ha dans- och skrivarläger, i bostadsområdet Fyrklövern kommer vi ha ett VM-tält där fotbollsmatcherna visas och med roliga kringaktiviteter varje dag under VM och på biblioteken kommer det hållas olika roliga workshops under hela sommaren, säger Klara Andersson, samordnare för Lundbys lovsatsningar.

Lundbys största satsning i år kallas Summer Zone. Det är Fritidsgården Chillzones sommarkoncept.
– Summer Zone är sommarens mötesplats för alla mellan 10 – 15 år. Varje dag klockan 10 kommer det bjudas på gratis frukost.  Sedan hittar man på aktiviteter tillsammans eller gör utflykter med hela staden som arena.
Beroende på vädret så kan man till exempel åka till en badplats eller ett museum, spela brännboll, besöka jubileumsparken eller något som ungdomarna själva föreslår.
– Vi hoppas att det ska bli uppskattat och att många kommer och vill hitta på saker tillsammans.

Alla sommarlovsaktiviteter finns på Göteborgs Stads kalendarium kalendarium.goteborg.se. Det kommer även delas ut en sommarlovsbroschyr i skolor och på bibliotek.
I broschyren och på kalendariet hittar man även det vad som händer i andra stadsdelar och givetvis är alla välkomna att delta om det är något man tycker verkar skoj, säger Klara Andersson.

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.