Sunnanvindsparken är invigd

1

I samband med invigningen av Lundby kulturmånad den 1 september så namngavs även Sunnanvindsparken. Lena Malm, ordförande i kommunfullmäktige, invigningstalade och det bjöds även på tipspromenad, ballongsläpp och halv special.

Evelina jagade förtjust alla de färgglada ballongerna som släpptes när parken förklarats invigd.

Evelina jagade förtjust alla de färgglada ballongerna som släpptes när parken förklarats invigd.

Sunnanvindsparken ligger öster om gamla Lundby gymnasium på centrala Hisingen parallellt med Sunnanvindsgatan och når i söder ner i en smal spets till Hjalmar Brantingsgatan.
Under våren 2015 startade ett samarbete mellan Fastighetsägare Centrala Hisingen (FCH), park- och naturförvaltningen och SDF Lundby samt några av bostadsrättsföreningarna i området för att levandegöra denna grönskande oas.

Här finns lekplats för barnen och många kommer hit för att promenera, ha picknick eller sitta på någon parkbänk och vila.
Pernilla Hallberg på FCH hälsade alla välkomna och lämnade sedan över ordet till Jascha Marteleur, sektionschef på kultur och fritid SDF Lundby.

Vid invigningen medverkande även Kristian Wedel, journalist, författare och redaktör på GP:s världens gång som kåserade kring Lundby och berättade bland annat att området har mycket gamla anor och att mer centralt i Göteborg kan man knappast komma. Dessutom härstammar Kal och Ada härifrån.

Johannes Remnegård, ordförande i brf Svenska Folkbyggen nr 8 som ligger intill parken säger att parken är mycket uppskattad.
– Sunnanvindsparken är en liten oas mitt i bebyggelse som är viktig för de boende i området.

Rätt svar på tipspromenaden

 

Vad betyder Sunnanvindsparken för dig?

Ann-Catrin Andersson, Lundby

Ann-Catrin Andersson, Lundby.
– Det är en yta som varit väldigt grå så det är roligt att den får nytt liv. Här är trevligt och bra att leka för barnen men jag skulle gärna se mer färgglada blommor. Parken har en särskild betydelse för mig eftersom min pappa var trädgårdsanläggare och förr ansvarade för det här området.

Lars-Erik Ejdebäck, Lundby

Lars-Erik Ejdebäck, Lundby.
– Jag har bott här i 20 år och parken är en fin liten oas med trevliga promenadvägar. Jag saknar dock promenadvägar uppe på Flunsåsberget, det är väldigt vackert däruppe så det är något jag hoppas på i framtiden.

Dela

1 kommentar

  1. Pingback: Här är Lundby Kulturmånad

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.