Bravida Arena invigs den 25 juni

1

Den 25 juni invigs fotbollssarenan Bravida Arena med öppet hus. Mellan klockan 15 och 19 är arenan öppen för allmänheten. Det kommer finnas roliga aktiviteter och rundvandring på området. Dessutom är BK Häcken på plats.

Det sista arbetet med arenan är i full gång. Just nu utförs det mödosamma arbetet att lägga ut konstgräset på planen.

Premiärmatchen på Bravida Arena blir BK Häcken-Helsingborgs IF den 5 juli.

Fakta:

Den gamla Rambergsvallen uppfördes 1935 och var hemvist för BK Häcken sedan klubben startade 1940. Med tiden blev arenan omodern och sliten och den höll inte heller allsvensk standard. Bravida Arena började byggas i april 2014 för att ersätta Rambergsvallen. Den nya arenan är byggd i enlighet med Svenska Fotbollförbundets krav för allsvenska arenor och kommer att ha kapacitet för 6 000-7 000 personer.

Higab fick i uppdrag av Göteborgs stad att bygga den nya arenan och kommer vara fastighetsägare. GotEvent hyr den i sin helhet och ansvarar för all verksamhet. De hyr ut till BK Häcken och andra föreningar.

Läs mer om arenan här. 

Vad tycker du om Bravida Arena?

Jon Karlström, boende Högsbo. – Med en så stor arena här borde även spårvagnshållplatsen Rambergsvallen handikappanpassas så att den blir tillgänglig för alla. Jag önskar också att det satsades lika mycket på kultur som på idrott.

Jon Karlström, boende Högsbo.
– Med en så stor arena här borde även spårvagnshållplatsen Rambergsvallen handikappanpassas så att den blir tillgänglig för alla. Jag önskar också att det satsades lika mycket på kultur som på idrott.

Sanna_webb

Sanna Besic, boende Bjurslätt. – Det är bra och det behövdes en ny eftersom den gamla fotbollsplanen var dålig. Det är många som är intresserade av fotboll.

Dela

1 kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.