Utflyktslekplatsen är invigd

0

På Hisingens nya utflyktslekplats kan du åka rutschkana från ett gigantiskt trääpple, svinga dig i en linbana, klättra i fågelholkar, krypa in i trollgrottan och slå dig ner på en kantarell och mycket annat.

Den 29 november invigdes Hisingens första utflyktslekpark i Hisingsparken. Det är Göteborgs fjärde utflyktslekpark som sträcker sig från Tuvevallen till Gunnestorps mosse och är indelad i tre teman: skogen och våtmarken, fruktträdgården och bondgården. Utformningen av lekplatsen bygger på synpunkter och önskemål som kommit in från engagerade göteborgare. Barnens önskelista toppas av linbana, hinderbana och klätterlek medan vuxna tycker det är viktigt med grillplatser, sittplatser och någon form av träningsredskap.

– Vi har tagit hänsyn till alla åldrar i planeringen, säger Penelope Nikolopoulos, projektledare på park- och naturförvaltningen.

Det är många som påpekat vikten av att värna om naturen och att koppla lekplatsen till miljön runt omkring.

– Mycket på lekplatsen är gjort i naturliga material och färger som smälter in på ett bra sätt med omgivningen. Vi vill dra nytta av naturen på bästa möjliga sätt och använda det som redan finns men samtidigt gör det tillgängligt och enkelt för alla att vara där.
Det finns också planer på att leda upp besökarna till hemliga utkiksplatser och bygga små broar ut i mossarna och göra vattenlek av bäckarna. Redskapen på lekplatsen påminner om det som redan finns i naturen, till exempel sittplatser i form av svampar och en klätterställning som påminner om vajande sädesax.

Övriga utflyktslekplatser i Göteborg finns i Plikta Slottsskogen, Positivparken i Frölunda och Angered stadspark.

 

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.