Allt du behöver veta för en cykelsommar på Centrala Hisingen

0

Cykelsäsongen är här och för den som gillar att cykla tillsammans med andra finns många olika alternativ. Häng med på en slörull eller cykla med Hisingens cykelklubb.

Nu kan du även hyra en elcykel på Lindholmen eller en ellastcykel om du bor i Kvillebäcken.

Nu blir det äntligen lånecyklar på Hisingen och i sommar öppnar de första elcykelpoolerna som införs genom projektet Elmob. En uppställningsplats blir vid Lindholmen Science park, den andra i innerstaden. De kommer att innehålla 16 elcyklar, där energibehovet tillgodoses genom solpaneler.
Elcyklarna bokas på webben och den som lånar en elcykel kan betala via ett onlinesystem.
Till en början måste elcyklarna ställas tillbaka på samma ställe som där de hämtades, men systemet klarar envägsresor och kommer att testas längre fram under projektperioden. När testperioden är slut 2016 ska projektresultaten utvärderas innan beslut tas om ett eventuellt införande i större skala.

Ellastcyklar i Kvillebäcken
I ett separat delprojekt testas ellastcyklar i Kvillebäcken som bara kommer att vara öppen för de boende i området.

Fakta Elmob:

Elmob som står för elektrifierad mobilitet är ett samverkansprojekt som ska utveckla och testa eldrivna persontransporter som underlättar för invånare i Göteborg att göra mer hållbara val när de reser.

  • Cykeltrafiken på Hisingen

Här kan du läsa mer om vad som är aktuellt för cykeltrafiken på Hisingen. Hit kan du vända dig om du har tips på farliga platser som behöver ses över eller kanske ställen där cykelbanor saknas.

  • Hisingens cykelklubb

Hisingens cykelklubb har sin klubblokal på Arvid Lindmansgatan 25. Härifrån utgår deras norrgående cykelrundor och Introrundor. De arrangerar även så kallade tjôtrundor som är distansträning med en behaglig ansträngningsnivå så att du obehindrat kan prata med träningskompisarna under rundan. Läs mer här:www.hisingensck.se/

  • Slörull

Den som vill cykla med ännu lägre tempo kan vara med på slörull som arrangeras månadens sista måndag, nästa slörull är den 29 juni. Samling till Llama Lloyds kafé på Väderkvarnsgatan för cykling till Urban artroom vid Götaplatsen.

  • Cykelfrämjandet

Cykelfrämjandet, cyklisternas riksförbund har en Göteborgskrets ordnar olika lokala aktiviteter såsom den årliga Säröcyklingen, cykelorienteringar, olika utflykter och mekkurser. De tipsar om cykelturer kring Göteborg.

 

 

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.