Centrala Hisingen allt mer populärt

0

Inställningen till Centrala Hisingen har blivit mer positiv bland de boende de senaste två åren. Det visar resultatet av en attitydundersökning som genomfördes under september på fem centrala platser på Centrala Hisingen.

– Syftet med undersökningen är att undersöka förändringar gällande inställningen till stadsdelen bland de som bor i området, säger Pernilla Hallberg och berättar att attitydundersökningen genomförts av HKL Research på uppdrag av FCH.
Mätningarna av de boendes inställning till sin stadsdel gjordes för första gången 2007 och har sedan dess genomförts vartannat år.

Resultatet av årets mätning visar att de tre punkter som stämmer bäst in på Centrala Hisingen enligt de tillfrågade är:

  1. Det är lätt att ta sig mellan hem, jobb, skola, bio, affärer m m med kollektivtrafik, cykel eller promenad.
  2. Det är lätt att ta del av alla Centrala Hisingens platser, t ex Ramberget, vattnet, Lundbybadet och Flunsåsparken.
  3. Det är trivsamt och trevligt att bo i mitt bostadsområde.

– Störst förbättring ser vi när det gäller påståendena” Mitt bostadsområde ligger i Centrala Göteborg”, ”Folk som bor i mitt bostadsområde känner stolthet för sin stadsdel” samt ”Det är tryggt att bo i mitt bostadsområde”. Även ”Mitt bostadsområde är ett välskött och välvårdat område” har ökat mycket sedan 2014.
Att bostadsområdet känns tryggt och att det är lätt att ta sig mellan hemmet och olika aktiviteter med kollektivtrafik, cykel och promenad, visade sig i enligt de tillfrågade vara de två viktigaste faktorerna för att trivas på Centrala Hisingen.
– När det gäller tillgängligheten motsvarar bostadsområdet det önskade men när det gäller tryggheten är det ganska stor skillnad mellan hur viktig man tycker att den är och hur väl bostadsområdet motsvarar detta. Och även om känslan av trygghet stadigt har ökat sedan mätningarna startade 2007 når Centrala Hisingen inte upp till förväntningarna, konstaterar Pernilla Hallberg.

–  300 personliga intervjuer genomfördes med personer boende på Centrala Hisingen.
– De intervjuade är i åldrarna 18 till 70 år.
– Intervjuerna genomfördes på Backaplan, Eriksberg, Kvilletorget, Wieselgrensplatsen och Vågmästareplatsen.

 

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.