FCH tipsar! Bra app: Cykelstaden visar vägen

0

Trots att en cykel kanske ser rätt tvådimensionell ut för blotta ögat, är det ett mångsidigt transportmedel. Du kan ta dig till jobbet, få dagens träning avklarad, åka på utflykt, hälsa på kompisar eller bara uppleva känslan av vinden i håret en stund. Ofta är cykeln också ett av de snabbaste sätten att ta sig fram i en tät stad.

På en cykel kommer du vart du vill, när du vill, utan att behöva tänka på vara sig bensinpriser eller tidtabeller. Det är minst sagt ett smidigt sätt att ta sig fram i en tät stad. Det vill Göteborgs stad lyfta i en satsning tillsammans med olika fastighetsägare för att få fler att se cykeln som ett alternativ för att ta sig från en punkt till en annan.

Appen Cykelstaden är en del av denna satsningen. Appen är till för att göra det enklare för dig som cyklar i Göteborg. I appen kan du planera din cykeltur och hitta den kortaste vägen till din destination. Appen hjälper dig att hitta bland annat cykelparkeringar, cykelpumpar och lånecyklar. Du kan också se eventuella vägarbeten som påverkar cykelbanorna. Om du själv upptäcker något fel på en cykelbana kan du anmäla det. Cykelstaden är gratis och du kan ladda ner den på App Store eller Google Play. 

Att få fler att cykla är en del i att nå målet att Göteborg ska bli en grön och nära storstad. Fler som cyklar skulle ge många fördelar i det stora hela – bättre folkhälsa, tillgänglighet i staden och kvalitet på luften såväl som mindre buller, antal bilar och utsläpp av klimatpåverkande gaser. Hjälp oss att göra Göteborg till en grön och nära storstad – ta cykeln ibland. 

Så lång tid tar det från Vågmästareplatsen till:

  • Hisingsparken – 8 minuter 
  • Brunnsparken – 12 minuter
  • Järntorget – 16 minuter
  • Liseberg – 20 minuter
  • Pöl Harbor/Jubileumsparken – 3 minuter
  • Linnéplatsen – 21 minuter
  • Gamlestads torg – 17 minuter
  • Chalmers – 27 minuter

Tiderna är beräknade med Google Maps.

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.