Fritt inträde på Lundbybadet

0

Från 1 februari 2016 har barn och unga till och med 16 år som bor i Göteborg fritt inträde till de kommunala simhallarna.  Även pensionärer som bor i Göteborg har fri badentré före klockan 14 måndag-fredag.

Anette Wirsin som är enhetschef på Lundbybadet upplevde direkt en ökad tillströmning av besökare.
– Vi har haft betydligt fler besökare än normalt och har ökat vår bemanning med både fler entrévärdar och badvärdar. Vid något tillfälle har vi fått stänga insläppet eftersom det helst enkelt varit fullt och vi måste kunna garantera säkerheten på badet.
Periodvis har det också varit långa köer eftersom man måste registrera sig som besökare vid första tillfället.
– Registreringen är lite tidskrävande men när man väl är registrerad kan man hämta ut ett periodkort så att man bara kan gå rakt in vid kommande besök.
Badet har också höjt åldersgränsen och man måste numera vara tolv år samt simkunnig för att komma in utan sällskap av en vuxen. Tidigare var åldersgränsen tio år.
Anette Wirsin rekommenderar nya besökare att vara beredda på att det är ett högt tryck på badanläggningarna just nu och att det är en fördel att kontrollera öppettiderna på hemsidan inför besöket.
– På onsdagkvällar har vi till exempel vuxenkväll med motionssimning i hela bassängen och på lördag eftermiddagar har vi familjebad med plask och lek i hela simhallen.
Tillgängligheten och vad man behöver uppvisa för att få fri entré kan variera på de olika kommunala simhallarna så det bästa är att gå in på hemsidan till den simhall man avser att besöka för att se vad som gäller.

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.