Gröna parken – vinnande tema för nya parken i Flunsåsstråket

0

Lundbyborna har sagt sitt – grönska ska dominera i den nya parken i Flunsåsstråket! Resultatet av omröstningen där invånarna fick välja mellan tre teman – den Gröna parken, den Aktiva parken eller den Lekfulla parken – slutade med seger för det grönskande temat.

– Det var länge ganska jämnt mellan den Aktiva parken och den Gröna parken men till slut drog det gröna temat ifrån och vann, säger Emma Johansson, landskapsarkitekt på Park- och naturförvaltningen.

Omröstningen var en del av Lundbys medborgarbudget där invånarna får lämna förslag och bestämma kommunens pengar ska användas i vissa projekt. Under mars månad var det möjligt att rösta på de olika förslagen till hur parken ska utformas. Totalt lämnades 919 röster (en person kunde rösta flera gånger) och resultatet blev:

  1. Den Gröna parken – 41 procent
  2. Den Aktiva parken – 35 procent
  3. Den lekfulla parken – 24 procent

Det vinnande temat innebär att parken ska andas växtkraft och lugn och anläggas med färgstarka och väldoftande planteringar, odlingslotter och en fruktträdgård. Dessutom kommer det att finnas promenadstråk och sittplatser, lusthus och bersåer.

– Här ska det vara skönt att vara, att vila och andas ut och titta på vackra blommor. Ta en promenad, slå sig ner med en fika på en bänk eller på det bekväma soldäcket. Eller varför inte plocka en frukt i fruktträdgården och bara njuta, säger Emma Johansson.

I parken kommer det också att finnas plats för aktiviteter av olika slag, lek och sport i det gröna.

Den nya parken som ska anläggas i Flunsåsstråket, grönområdet mellan Gustaf Dalénsgatan och Bjurslättsskolan, färdigställs i etapper och beräknas vara helt färdig runt 2022, men redan 2018 kommer stora delar av parken att vara klar.

Vill du se den nya parken växa fram kan du följa utvecklingen på Facebook på sidan Göteborgs Stad Lundby.

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.