Hallå där Marina Fritsche, ny ordförande för FCH

0

Grattis till ordförandeskapet i FCH!
– Tack!

Hur ser du på FCH:s roll för Centrala Hisingen?
– FCH kan bidra till en förstärkning av boendemiljön inom Centrala Hisingen genom ett starkt engagemang och samverkan mellan såväl privata som allmännyttiga fastighetsägare och bostadsrättsföreningar.

Vilka frågor/områden tycker du är viktiga för Centrala Hisingens utveckling?
– Det är viktigt att fortsätta arbetet med våra tre fokusområden – Rent, snyggt och tryggt, Socialt hållbar miljön samt Status och rykte – men också att vara aktiva inom olika stadsutvecklingsprojekt inom vårt område. Det händer väldigt mycket positivt på Centrala Hisingen nu och de närmaste åren. Att se till att det skapas naturliga kopplingar mellan ny och befintlig byggnation blir till exempel en viktig fråga för oss.

Du arbetar på Wallenstam som är ett av byggföretagen i Kvillebäcken. Kan du berätta lite om vad Wallenstam gjort i Kvillebäcken?
– Wallenstam var en av initiativtagarna till utvecklingen av ”nya Kvillebäcken”. I egenskap av markägare från början, har Wallenstam haft ett starkt engagemang i området sedan många år tillbaka. Nu har Wallenstam just färdigställt sitt fjärde och sista kvarter i området, Kv Vågmästaren (närmast Saluhallen). Totalt har Wallenstam byggt cirka 430 hyreslägenheter, två förskolor, två boenden med särskild service och tio butikslokaler längs Gustaf Dalénsgatan. Det är väldigt roligt att kundundersökningar visar att de boende trivs väldigt bra i området!

Andra intressanta projekt på Centrala Hisingen för Wallenstam?
– Centrala Hisingen har ett väldigt bra läge i Göteborg och har också en mycket positiv utveckling. Wallenstam är gärna med och utvecklar fler projekt i området. Just för tillfället har vi dock inget igång, men förhoppningsvis kan vi få skapa ännu fler hyresrätter i området.

Till sist, vem är Marina Fritsche?
– Oj, vem är jag? Jag är till att börja med 48 år, gift och har tre barn. Jag är ansvarig för Wallenstams affärsområde ”Bostad” inom Region Göteborg/Skåne, vilket innebär att jag ansvarar för såväl förvaltning, uthyrning och projekt. Människors boende och livsmiljöer engagerar mig mycket och därför är det extra roligt att få arbeta med stadsutvecklingsfrågor. Att jobba i team är också något jag gillar. Jag tycker det är fantastiskt roligt att jobba tillsammans för att åstadkomma bra saker, till exempel genom FCH!

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.