Hisingen Runt fyller 40

0

Den 28 maj 2016 körs cykelloppet Hisingen Runt för fyrtionde gången. Motionsloppet har en lång historia med olika startplatser och skiftande väderlek.

Hur många deltagare har Hisingen Runt?
–2016 kommer det vara cirka 3 000 cyklister ute på banorna under loppet. Loppet är 50 kilometer med mål och start vid Kanaltorget.

Hur långt cyklar man?
–Hisingen Runts bana är 50 kilometer och ingår i Göteborgsklassikern samt Regionklassikern. Start och målgång på Kanaltorget, framför GöteborgsOperan. Utöver detta finns Västkusten Runt med ytterligare 2 banor på 120 respektive 200 kilometer.

Hur snabbt går det i Hisingen Runt?
–Det är viktigt att komma ihåg att Hisingen Runt är ett motionslopp, inte en tävling. Det innebär att man cyklar helt i sin egen takt. Det finns inga förlorare utan bara en massa vinnare.

Hur förbereder man sig för ett motionslopp?
–Under vintern erbjuder Hisingens Cykelklubb spinning för att man ska kunna hålla sig i form till vårens lopp.

Vad gör man om man är osäker på att cykla i grupp?
–Cyklister är ett trevligt släkte, så det brukar sällan bli några problem. Men om vill ha lite mer träning på att cykla i grupp eller på landsvägar kan man följa med på Hisingen Runts olika introduktionsrundor.

För mer information se: www.hisingenrunt.se
www.facebook.com/hisingenrunt

Anmäler du dig senast den 31 januari kostar det 350 kronor, därefter kostar det 450 kronor fram till den 14 maj och sedan 550 kronor fram till start.

Foto: Valentin Baat

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.