Kultur bygger broar genom Göteborg

0

För tredje året i rad anordnas Kultur 4ür alle – ett arrangemang med syfte att få både genrer, stadsdelar och generationer att mötas.
– Ambitionen är att nå en så bred publik som möjligt och i år har vi ungdomar från sju olika stadsdelar på scen, säger Kalle Karlsson, grundare och verksamhetsledare av föreningen Kultur 4ür alle.

På scenen kommer det finnas allt mellan punk och hip hop och om vädret blir bra förväntas ungefär 200 personer besöka festivalen per dag.
Kultur 4ür alle är i största möjliga mån utomhus och alltid gratis, men det är inte mängden besökare som är det primära målet. Snarare ligger arrangemangets största fokus på utbyten mellan unga kulturutövare och på att brygga broar över de osynliga barriärer som finns mellan stadsdelarna. Under första året deltog ungdomar från tre stadsdelar, förra året ökade det till fyra och i år är alltså sju stadsdelar representerade under arrangemanget.

– Vi vänder oss till hela staden. Göteborg är sargat och det är dags att göra något konkret för att nå ett mer jämlikt förhållande. Då kan kulturen vara ett verktyg som hjälper till på traven, säger Kalle Karlsson.

Hela programmet och huvudakterna kan du se här:

14/6 – Hammarkullen (Sandeslätt) – Hot this year ft. Nayomi & Slim Prince

16/6 – Majorna (Stigberget svänger & Svär! Söderlingska parken) – Slowgold

17/6 – Bergsjön (Komettorget) – Andra Generationen

18/6 – Lundby (Flunsåsparken) – Räfven

20/6 – Sillvik – Cats & Dinosaurs

21/6 – Frölunda – (Positivparken) – Vic Vem

I övrigt så finns mer info på www.kultur4goteborg.org

Flunsåsparken är även den fylld med underhållning under sommaren med både barnens dag, dansworkshop och Tobbe Trollkarl. Den åttonde augusti kommer hemvändaren Jamie Meyer spela på familjekvällen och för honom är det alldeles extra speciellt att komma tillbaka till de gamla kvarteren.
– Det är väldigt rörande att spela i Flunsan för parken är så välkänd i min familj. Den har ju funnits där under hela min uppväxt och jag känner mig alltid välkommen hem.
Under sommaren kommer Jamie att ha spelningar i Norge och planerar också en video tillsammans med regissören Patric Ullaeus, som även spelade in Holy Ground To Me på Hisingen.

Flunsans program finns på flunsan.se/program

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.