Mat för nyfikna

0

Mat av olika slag får en framträdande plats under Lundby kulturmånad. Wieselgrensplatsen är en av flera träffpunkter för många gastronomiska upplevelser under kulturdagarna.

Ät frukost tillsammans
Varför inte äta frukost tillsammans med andra? Den 6 september får du en god start på dagen i trevlig samvaro på Träffpunkt Wieselgrensgatan 11. Frukosten serveras mellan klockan 10.00 och 12.00 och kostar 25 kronor. Anmäl till tia.edlund@lundby.goteborg.seeller 031-366 70 67.

Skolmat och grillfest
Kulturell gastronomi för alla bjuds det på i tre mattält på Wieselgrensplatsen den 13 september mellan klockan 11.00 och 15.00. Här får besökarna provsmaka den mat som dagligen serveras i skolorna och äldreomsorgen i Lundby. Maten tillagas av sex kockar från Matlandet tillsammans med Elias kök för äldreboenden. Under kulturdagarna kommer de att servera totalt 2 000 smakportioner.

I mattälten blir det dessutom grillfest med helgrillad lamm och gris. Underhållning på festplatsen står Sir Bourbon för i form av svängig Dixielandmusik.

Surströmmingsfest i Flunsåsparken
En annorlunda smakupplevelse utlovas den 12 september när surströmming serveras i Flunsåsparken mellan klockan 13.00 och 14.30. Passa på att testa denna, enligt många, delikatess om du är nyfiken på hur den smakar. Biljetterna kostar 50 kronor och kan köpas på Kyrkbytorget 5 eller Wieselgrensgatan 11, anmäler dig gör du till tia.edlund@lundby.goteborg.se eller 031-366 70 67.

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.