Mer mosaik i vår!

0

I höstas påbörjades tunnlarna på Wieselgrensplatsens spårvagnshållplats kläs i mosaik.  Nu är det klart att det blir mer mosaik på hållplatsen i vår. 

Kanske har ni sett mosaiken som redan finns?  Den är gjord av skolbarn på Hisingen i gemensamma, små  workshops.  Nu blir det alltså mer konst på platsen. 

Det är NBV och Mosaikabriken som driver arbetet med konsten, tillsammans med samarbetsparter från Göteborg stad och FCH. 

Delaktighet och inflytande

Mosaikprojekten sker i samverkan med flera olika aktörer i syfte att skapa delaktighet och inflytande för de boende i området.

– Det hela började år 2012 som en studiecirkel på fritidsgården Mixgården i Hammarkullen och har växt till ett stort och vida brett projekt Vi har kaklat 4 000-5 000 kvadratmeter runt om i Västra Götalandsregionen, i stora och små projekt, säger Santiago Cambón från Mosaikfabriken och studieförbundet NBV.

Så har även hållplatsen vid Eketrägatan fått sin mosaik. Då i samverkan mellan Trygg vacker stad, Lundby SDF, Mosaikfabriken och Göteborgs stads ungdomsfullmäktige.

Fakta / Mosaik på Wieselgrensplatsen

Är resultatet av ett samarbete mellan Mosaikfabriken, Göteborgs stad samt Fastighetsägare Centrala Hisingen.

Om Mosaikfabriken

Mosaikfabriken är ett stadsdelsutvecklande integrationsprojekt där deltagarna under konstnärlig ledning får arbeta med mosaiker som sedan installeras i området. Mosaikfabriken drivs av NBV, Nykterhetsrörelsens Bildningsverksamhet.

Foto: Mosaikfabriken

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.