Nu har den flygande mattan landat på Kvilletorget igen

0

– Den flygande mattan kommer med ett budskap om jämlikt Göteborg. Tanken är att den ska förgylla ett torg under en tid. Den ska vara en mötesplats där man kan leka, sitta och läsa och ha med sig fika, säger Ulrika Åkerlind, utvecklare och projektledare på trafikkontoret.

Tredje året i rad
Det är tredje året som den flygande mattan flyger runt i Göteborg. Mattan landar i år på fem torg och är en del av trafikkontorets arbete med Ta plats, som syftar till att skapa en mer attraktiv stadsmiljö med mer plats för gång och vistelse i Göteborg. Kvilletorget är mattans sista landningsplats, och här kommer den ligga september ut.

– Det är lite inspirerad av en persisk matta. Tanken är att vi rullar ut en vardagsrumsmatta för att under en tid förstärka torgen som mötesplats. Det finns ett antal fåtöljer, lekmöbler och några lådor. Barnen har fullt upp med lek!

Mötesplats för alla
Förra året låg mattan på torget under sommaren, och flera sommarjobbande ungdomar ansvarade för att de skulle vara aktiviteter varje dag. I år har vi ett annat upplägg, och det kommer vara få planerade verksamheter. Mattan finns till som mötesplats för alla som bor och verkar i stadsdelen. Det tror vi är extra viktigt just nu, med många som har svårt att träffas inomhus. Besök mattan du också, prova på utomhus bokcirkel eller hoppa-på-ett-ben-tävling eller något annat som du vill göra på vår flygande matta.

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.