SDF Lundby på ny adress

0

Hallå där Jonas Ward, utvecklingschef på SDF Lundby som flyttade till nya lokaler i november! Har ni hunnit installera er i de nya kontorslokalerna på Vågmästaregatan?
– Ja, nu är i princip det mesta på plats och flytten till våra nya lokaler har gått bra.

Vad är skälet till att ni har flyttat ifrån ert tidigare kontor vid Wieselgrensplatsen?
– Lundby är en kraftigt växande stadsdel och som en följd av det behöver Bjurslättsskolan fler skolplatser på våningsplan tre, fyra och fem som vi har disponerat. Skolan tar över dessa efter att lokalerna byggts om från kontor till skolsalar.

Hur många är ni som har flyttat till det nya kontoret?
– Totalt ett hundratal, kvar på våning fem i det gamla kontoret sitter områdes-  och enhetschefer inom sektor Kultur och fritid.

 Varför gick flytten till Vågmästaregatan?
– Lokalerna blev tillgängliga i och med att Arbetsförmedlingen lämnade sitt gamla kontor och flyttade till nya Glasiären, dit även biblioteket har flyttat. Vi är väldigt nöjda med att ha fått mer ändamålsenliga lokaler som är anpassade till kontor. Istället för att sitta på flera våningsplan kan vi idag enklare jobba över verksamhetsgränserna när vi är samlade i en öppen kontorslösning. Vi har dessutom fått fler mötesrum som även är tillgängliga kvällstid för att underlätta för föreningslivet.

 Det låter dyrt?
– Tack vare att vi inte flyttade in i nyproducerade lokaler har lokalkostnaderna faktiskt inte blivit högre utan tvärtom något lägre. Dessutom ”flyttade vi med omsorg” genom att återanvända möblerna från det gamla kontoret istället för att köpa nya.

 Hur är tillgängligheten för allmänheten?
– Tack vare ett bra läge i närheten av Backaplan och nära kollektivtrafik är det lätt att ta sig hit. Dessutom finns en reception som hjälper besökarna till rätta.

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.