Snart koras årets Lundbyprisvinnare

0

På Lundbydagen den 25 september kommer årets Lundbypris att delas ut, men trots att deadline för nomineringar redan passerat har juryn inte fått in så många förslag.

– Några har vi förstås fått in även om de inte är särskilt många, säger Peter Karlsson, kultur- och föreningskonsulent i SDF Lundby, som är med i processen kring nomineringarna. Det slutliga avgörandet om vem som blir årets vinnare är det dock två politiker från nämnden och en högre tjänsteman som står bakom.
Det är en brokig samling hedrade vinnare som korats sedan priset började delas ut i mitten på 90-talet, där både idrott, kultur, musik och historia har representerats.
– I annonsen söker vi efter en vardagsidol – en familjemedlem, kompis, tränare eller någon helt annan. Det ska dessutom vara en person eller förening som gör något riktigt bra för andra och hen måste också vara bosatt eller verksam i Lundby, fortsätter Peter Karlsson.

För Peters egen del är det första året han är engagerad i Lundbypriset och själv tycker han att det ska bli spännande att försöka lyfta intresset för utmärkelsen inför kommande år.
– Vi kanske måste precisera det lite mer, för vi vill ju hitta personer som har hjälpt till att sätta Lundby på kartan. Det ska vara något speciellt och som många har fått glädje av.

Det är stadsdelsnämndens ordförande Håkan Hallengren som delar ut priset under den årliga Lundbydagen och vinnaren får, förutom äran, även tiotusen kronor.

Bild: Förra året vann KFUM Actionhall Hisingen Lundbypriset.

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.