Sommarbussen byter skepnad

0

Förra året satsade Lundby på en ny typ av aktivitet – sommarlovsbussen – en gratis buss där ungdomar från olika områden träffades och åkte till gemensamma aktiviteter som de annars inte kommit iväg till.

Den stora satsningen från förra året, när Lundby stadsdelsförvaltning transporterade ungdomar till olika aktiviteter med en gratis sommarbuss, kommer i år att se lite annorlunda ut.

– Förra året fick vi en massa positiva reaktioner och alla de barn och ungdomar som åkte med var nöjda, men samtidigt var det inte mer än knappt 15 barn per dag, säger Klara Andersson på SDF Lundby.

I år satsar Lundby på andra och bussfria aktiviteter som biodlarskola, Tobbe Trollkarl och festivalen Kultur 4ür alle. Dessutom kommer barn och ungdomar att kunna gå kurs för att göra sin egen podcast och lära sig allt om film och rekvisita.

Men bussturerna kommer i viss mån att finnas kvar fast i en annan regi – fritidsgården Chillzone ordnar dagläger med bussutflykter och föreningen Göthenburgo kör stadsdelsturer med buss i samband med Kulturkalaset och Hisingefestivalen.

– Programmet kommer att delas ut till alla grundskolor i stadsdelen och det finns också tillgängligt på Göteborgs stads kalendarium, säger Klara Andersson.

Hela programmet hittar du på: http://goteborg.se/sommarilundby

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.