Stadsmissionens Julklappsvagn samlar in till utsatta

0

På lördag 2 december kan du lämna julklappar till Stadsmissionens Julklappsvagn som kör runt på stan och samlar in gåvor till utsatta barn, ungdomar och familjer. Klockan 14.20–14.35 finns Julklappsvagnen vid Wieselgrensplatsens vändslinga. Då bjuds det på fika, glögg, pepparkakor och underhållning. Kom och lämna dina julklappar till behövande!

Julklappsvagnen är ett samarbete mellan Spårvägsssällskapet Ringlinien och Göteborgs Stadsmission som startade 2015. Men det är också en 100 år gammal idé som återupplivats. Då liksom nu fanns barn i Göteborg som levde i ekonomisk och social utsatthet och spårvagnar skickades ut på Göteborgs gator, på initiativ av bland annat Kvinnorättsrörelsen, för att samla in julgåvor till stadens fattiga barn.

– I år vill vi särskilt belysa problemen med hemlösa barn vilket tyvärr ökar liksom barnfattigdomen. Med hjälp av julklappsvagnen vill vi ge även dessa familjer möjlighet att sätta lite guldkant på tillvaron i jul, säger Anette Tingets, eventansvarig på Stadsmissionen.

Göteborgarna har visat på en mycket stor givmildhet tidigare år och nu hoppas Anette på lika många gåvor även i år.

För den som vill ge är det är nya gåvor eller presentkort som gäller. Gåvorna ska vara oinslagna så att man ska kunna se vem de passar att ge till.

– Vi har en tanke om att alla förtjänar att få något nytt någon gång och därför tar vi endast emot nya saker på Julklappsvagnen. Presentkort går också bra eftersom det ger familjerna möjlighet att själva välja ut vad de behöver. Även biokort eller presentkort på upplevelser eller mat gör många väldigt glada.

Har man begagnade saker att skänka kan man lämna dessa i någon av Stadsmissionens sju second handbutiker eller på insamlingscentralen.

Flera kända göteborgare som Glenn Hysén, Kennet Andersson, Niklas Andersson, Annika Sjöö, Alexandra Zazzi och Noah från Idol med flera åker med på vagnen och hjälper till att ta emot alla gåvor. Dessutom bjuds det på fika, glögg och pepparkakor.

– Intresset för julklappsvagnen har ökat för varje år och viljan att ge till dem som har det svårt är större än någonsin, säger Anette Tingets, på Stadsmissionen.

Karta med färdväg och tidtabell för samtliga hållplatser hittar du på julklappsvagnen.se

Kan du inte lämna gåvor till julklappsvagnen är du välkommen att lämna dina julklappar fram till den 23 december hos Stadsmissionen på Drottninggatan 33.

Bild: Mats Andersson/Spårvägssällskapet Ringlinien.

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.